Moa Öst kontorschef i Skellefteå

Nordmark & Nordmark Skellefteå
Ida Wänstedt, Moa Öst och Annelie Jönsson

2020.01.29

Nordmark & Nordmark Arkitekter, som under 2018 öppnade kontor i Skellefteå, fortsätter att utvecklas och växer nu med två personer och nya lokaler på Stationsgatan. - Vi ser Skellefteå som en spännande plats att vara på. Det händer mycket här och det finns höga ambitioner och ett positivt och kreativt klimat, säger Moa Öst, kontorschef i Skellefteå.

Arkitektbyrån Nordmark & Nordmark har sin bas i Luleå, men har uppdrag över hela landet. Under hösten 2018 etablerade företaget kontor i Skellefteå i samband med att Moa Öst rekryterades som arkitekt. Nu växer kontoret med två personer. Arkitekt Ida Wänstedt från Luleå-kontoret flyttar till Skellefteå och bosätter sig här, och Annelie Jönsson, designer med inriktning på varumärkesutveckling, välkomnas också. Ida Wänstedt har varit heltidsanställd på Luleå-kontoret sedan 2015 och är utbildad arkitekt vid Umeå universitet. Hon har stor erfarenhet av flerbostadshus i centrala lägen, tidiga skeden och dialog i detaljplaneprocesser. Annelie Jönsson är utbildad produktdesigner i Sydney, Australien. Innan hon bestämde sig för att bosätta sig i Skellefteå har hon bland annat jobbat globalt som designstrateg och med konsumentanalys för Sony Ericsson. Men hon har även bakgrund som strateg och designer inom ett flertal inriktningar på nationell och internationell nivå. Lokalt har hon bl a tillfört varumärkesutvecklingen och designen av platsvarumärket Skellefteå under sin tid på varumärkesbyrån Krux.

- Vi ser fram emot att fortsätta utveckla kontoret i Skellefteå som en del i vår övergripande företagsvision. För oss handlar det om att vara en ansvarstagande samarbetspartner i en omsorgsfull stadsomvandling i Skellefteå, där det just nu händer väldigt mycket positivt. Nu är vi två arkitekter på Skellefteåkontoret, och tillsammans med Annelie kommer vi att kunna stärka oss med att tolka arkitektur ur ett varumärkesbyggande perspektiv. Hon kompletterar oss i vår ambition att verka inom arkitektur, inredning/design och samhällsuppbyggnad, säger Moa Öst.

Även Luleåkontoret rekryterar. Här börjar Evelina Engman, civilingenjör i Arkitektur. I Skellefteå är Nordmark & Nordmark, som nyligen flyttat in i nya lokaler på Stationsgatan, aktuella med bostadskvarteret Frigg och kontorshuset som byggs på Strömsör. Och fler projekt är på gång.

- I Luleå har vi byggt kedjehus i egen regi med ett tydligt hållbarhetsfokus. Vi är sugna på att driva ytterligare ett sådant projekt och letar nu en lämplig tomt. Skellefteå är en av platserna vi tittar på, säger Ida Wänstedt.

Nordmark & Nordmark är även en av tre nominerade till det nya priset ”Årets SmartUp” i Skellefteå. Vinna- ren presenterar på Alvargalan som äger rum på fredag.