Nordmark & Nordmark, Villa Löfqvist, villa, Luleå,
Foto: Paulina Holmberg, Cliff Warg
Luleå

Villa Löfqvist

Uppdraget bestod av att rita ett enfamiljshus i ett villaområde som bevarade och tog tillvara på på naturtomtens kvaliteter. Det var viktigt att huset var kompakt med en effektiv planlösning för att hålla nere kostnaderna utan att tumma på rummens storlek och kvaliteter.

Husets läge och form utformades noga för att skapa en gård delvis skyddad från insyn som ramar in stenhällarna och tallarna på tomten. Resultatet blev ett kompakt L-format och långsmalt hus vars stora fönsterpartier släpper in mycket dagsljus och ger en stark kontakt med utsidan. Kök, hall, tvättstuga, toalett och vardagsrum bildar husets mitt. Sovrummen är uppdelade i två delar i husets vardera ände: en del för barnen med sovrum och samvaroyta och den andra delen för föräldrarna med sovrum, klädkammare och badrum med tillhörande bastu.

  • Program Enfamiljshus
  • Status Färdigställt
  • Byggår 2018
  • Beställare Privat
  • BOA 151 m²